Perintö ja perheoikeus

Perintö ja testamentti I perunkirjoitus ja perintöriidat

Lakiasiaintoimistomme laatii asiakirjoja ja neuvoo niihin liittyen. Lisäksi avustamme erilaisissa perhe- ja perintöriidoissa. Tarjoamme myös etätoimeksiantoja sekä kotikäyntejä.

Perunkirjoitus Turku, Kaarina, Paimio, Salo

Lakiasiaintoimisto Nisu Law Oy laatii perintöoikeudelliset asiakirjat ammattitaidolla ja vankalla kokemuksella.

Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa vainajan kuolemasta. Perukirjassa ilmoitetaan muun muassa vainajan varat ja velat. Lisäksi perukirjan sisältöön vaikuttaa mahdollinen testamentti ja avioehto. Perunkirjoituksessa tarvitaan pesänilmoittaja ja kaksi uskottua miestä. Uskottuina miehinä toimii käytännössä lakiasiaintoimiston henkilökunta. Pesänilmoittaja on taas usein yksi vainajan perillisistä. Lisätietoa perukirjassa mainittavista tiedoista verohallinnon sivuilla.

Perunkirjoitus on suositeltavaa antaa lakimiehen hoidettavaksi. Väärin tehty perukirja saattaa aiheuttaa vainajan perillisille haitallisia veroseuraamuksia sekä tarpeettomia riitoja osakkaiden välillä.

Perunkirjoituksen hinta on 250–600 euroa (sis. alv 24).

Avioehto ja testamentti

Avioehtosopimuksella sovitaan puolisoiden avio-oikeuden laajuudesta. Avioehto vaikuttaa vasta silloin, kun avioliitto päättyy toisen puolison kuolemaan taikka avioeroon. Avioehtosopimus on määrämuotoinen sopimus eli se on tehtävä kirjallisesti, päivättävä ja allekirjoitettava. Lisäksi pätevä sopimus edellyttää kahta esteetöntä todistajaa ja avioehdon rekisteröintiä. Lisätietoa avioehdosta löytyy digi- ja väestötietoviraston sivuilta.

Testamentin avulla on mahdollista määrätä siitä, miten omaisuuden kanssa menetellään ja miten omaisuus jaetaan. Testamentteja on erilaisia ja niillä on myös erilaisia veroseuraamuksia. Omistusoikeus- ja hallintaoikeustestamentin lisäksi on olemassa keskinäinen testamentti, joka on kahden ihmisen tekemä testamentti. Usein puolisot tekevät juurikin keskinäisen testamentin.

Avioehdon ja testamentin hinta on 90-250 euroa (sis. alv 24%).

Ositussopimus ja sopimus avioeron varalta

Ositus tehdään, kun avioliitto päättyy. Laadimme ositussopimuksia sekä osituksen esisopimuksia (sopimus avioeron varalta). Ositus on suositeltavaa tehdä mahdollisimman pian avioeron jälkeen. Laadimme ositussopimuksia edullisesti kiinteään hintaan 300–600 euroa.

Perintöriidat ja ositusriidat sekä moitekanteet

Toimistomme toimii tarvittaessa pesänjakajana toimitusjaossa tai toimitusosituksessa. Lisäksi voimme myös avustaa osakkaita näissä menettelyissä. Avustamme myös testamenttikanteissa ja moitekanteissa, joissa on tärkeitä määräpäiviä. Ennen kanteen nostamista, kannattaa harkita sovittelua ja sovinnon tekemistä.

Kysy lisää palveluistamme ottamalla yhteyttä.

Perintö ja testamentti I perunkirjoitus ja perintöriidat.