riita-asiat asianajaja

Riita-asiat

Lakiasiaintoimisto avustaa riita-asioissa. Riita-asioita eli siviilioikeudellisia asioita ovat esimerkiksi asuntokauppariidat, kiinteistöriidat, vuokrasuhdetta koskevat riidat, rakentamiseen liittyvät riidat, työsuhderiidat ja sopimusriidat sekä vahingonkorvausriidat. Riita-asioita ovat myös perintöriidat sekä avioeroon liittyvät ositusriidat. Tämän sivun alaosassa on lisätietoa eri siviilioikeudellista asioista.

Riita-asioissa osapuolina voi olla yksityishenkilöitä ja yrityksiä. Asianosaisia riita-asiassa ovat kantaja ja vastaaja.

Riita-asia tulee vireille käräjäoikeudessa haastehakemuksella. Lisätietoa riita-asioiden käsittelyjärjestyksestä voit lukea oikeuslaitoksen omilta sivuilta. Voit myös tiedustella meiltä, mikäli sinulla on jotakin kysyttävää riita-asioista.

Riita-asioissa asianajaja tai lainoppinut avustaja välttämätön

Riita-asioissa on käytännössä välttämätöntä käyttää asianajajaa tai luvan saanutta oikeudenkäyntiavustajaa apuna. Riita-asiat ovat monimutkaisia ja prosessisäännökset ovat ankaria. Esimerkiksi riita-asioissa asianosaisella väittämistaakka. Sen mukaan käräjäoikeus ei saa riita-asiassa perustaa tuomiota seikkaan, johon asianosainen ei ole itse vedonnut. Riita-asian voi siis hävitä sen vuoksi, ettei kantaja tai vastaaja ole huomannut vedota johonkin tiettyyn seikkaan. Lisäksi riita-asioissa todisteluun ja näyttöön liittyvät kysymykset ovat vaikeita.

Asianajajan tai luvan saaneen oikeudenkäyntiavustajan käyttäminen edistää myös sovinnon syntymisen mahdollisuutta.

Oikeusturva riita-asiat

Yksityishenkilöiden riita-asiat korvataan usein kotivakuutukseen sisältyvästä oikeusturvavakuutuksesta. Yrityksillä on monesti erillinen oikeusturvavakuutus, joka korvaa asianosaisen omat oikeudenkäyntikulut. Selvitämme aina asiakkaan mahdollisuuden käyttää oikeusturvavakuutusta oikeudenkäyntikulujen kattamiseksi riita-asioissa.

Tarvitseko avustajaa riita-asiassa?

Avustamme sekä kantajia että vastaajia riita-asioissa, joita käsitellään käräjä- ja hovioikeudessa. Ennen riidan vireille panemista, pyrimme hyvää asianajajatapaa rinnastuvien velvollisuuksien mukaisesti sovinnolliseen ratkaisuun. Laadimme myös valituksia hovioikeuteen riita-asioissa.

Hoidamme riita-asioita koko maassa. Päätoimipaikkamme sijaitsee Turussa.

Harkitsetko riita-asian käynnistämistä?

2h konsultaatio
90
  • Saat perustellun arvioin menestymismahdollisuuksista
  • Perehdymme asiakirjoihin ennen tapaamista
  • Nopea ja edullinen tapa
SUOSITTU

Seuraavassa on käsitelty eri tyyppisiä riita-asioita tarkemmin. (Päivitämme sisältöä)

Asuntokauppariidat

Kiinteistöriidat

Työsuhderiidat